Domů / Ječmen / Ječmen ozimý / SU HYLONA
Bonus na osivo kukuřice a sóji - online formulář
Sorten-icon Vyhledávač odrůd
Váš poradce
Váš dodavatel řepky
Ke stažení
Katalog JARO 2025
Katalog JARO 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Zobrazit vše

Opravdu výnosný hybridní ječmen.

  • Vynikající výnos při intenzitě/extenzitě
  • Zdravý list i klas
  • Vhodný i pro pozdnější termíny setí
POPIS HYBRIDU
Hybrid SU HYLONA je vysoce výnosný, zároveň velmi plastický a univerzální ječmen. Výborný zdravotní stav umožňuje dosahovat vynikajících výsledků v extenzitě, nicméně vysoký výnosový potenciál prokázal ve státních zkouškách i v intenzivní technologii. Díky dobrému odnožování lze u hybridu efektivně pracovat s termínem setí a výsevkem.

DOPORUČENÍ PRO PĚSTOVÁNÍ HYBRIDU
Hybridní ječmen SU HYLONA má vyrovnaný výkon napříč oblastmi v ČR. Je vhodný do extenzivnější i intenzivní technologie pěstování. Ideální hustota porostu je 600–650 klasů na m2, které lze díky dobré odnožovací schopnosti dosáhnout i při nižších výsevcích nebo naopak
navýšením výsevku při pozdnějším termínu setí (přelom září a října). Pokud je potřeba ještě podpořit odnožování, lze přihnojit podzimní dávkou dusíku a/nebo aplikovat CCC. Slabší porosty je nutné na jaře podpořit včasnou regenerační dávkou dusíku a aplikací regulátoru růstu. Nezbytné je podzimní ošetření proti přenašečům virových chorob. SU HYLONA má vysokou odolnost vůči listovým a klasovým chorobám. Odolnost poléhání je střední. U hustých porostů na vláhou a živinami dobře zásobené půdě je nezbytné porost důsledně regulovat vůči poléhání a držet se vyšší doporučené dávky přípravků. Kromě regenerační a produkční dávky doporučujeme aplikovat menší dávku dusíku dostupnou rostlinám i v EC 39–45 s cílem navýšit HTZ.
Zkrácený profil
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní 
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý, vysoká odnožovací schopnost
Výška rostlin
9
Metání
4
Zrání
4

Odolnost
Odolnost k přísuškům
9
Odolnost vůči pohléhání
5
Mrazuvzdornost
5

Porost
Hustota porostu
4
Počet zrn v klase
6
HTZ
3
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní

Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý, vysoká odnožovací schopnost
Výška rostlin
++++
Metání
-
Zrání
-

Přezimování
Zimovzdornost
0
Mrazuvzdornost
0
Odolnost k přísuškům
++++
Odolnost vůči pohléhání
0

Výnos zrna
Výnos zrna
vynikající v extenzivní i intenzivní variantě pěstování
Hustota porostu
-
Počet zrn v klase
+
HTZ
--

Odolnost k chorobám
Padlí travní na listu
+++
Hnědá skvrnitost
++
Rhynchospor. skvrnitost
+++
Rez ječná
++
Fusaria klasu
+++


Šlechtitel
ASUR PLANT BREEDING

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Termín setí
Od 10. září do 10. října

Výsevek
Rané setí
170 - 190 zrn/m2
Optimální podmínky
190 - 210 zrn/m2
Pozdní setí
210 - 240 zrn/m2

Hnojení dusíkem
Hnojení dusíkem
Podzim                                                 výborně reaguje na podzimní přihnojení (20 kg N)
EC 21–28 (odnožování)                       20–30 kg N/ha 80 kg N/ha (60 %)
EC 30–31 (počátek sloupkování)         50–80 kg N/ha 30–40 kg N/ha (25 %)
EC 39–45 (navýšení HTZ)                   30 kg N/ha 20–30 kg N/ha (15 %)

Fungicidní ošetření
Fungicidní ošetření
Většinou je dostatečné základní ošetření proti listovým chorobám v BBCH 37–49
Vhodnost po obilovině
ano (++)


Šlechtitel
ASUR PLANT BREEDING

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Stručně o souborech cookie

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti našich webových stránek. Informace o vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy. Naši partneři mohou tyto informace kombinovat s dalšími údaji, které jste jim poskytli nebo které shromáždili v průběhu vašeho používání služeb. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



Více informací


Soubory cookie jsou malé textové soubory, které webové stránky používají k zefektivnění uživatelského prostředí. Podle zákona můžeme do vašeho zařízení ukládat soubory cookie, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas. Tento web používá různé typy souborů cookie. Některé soubory cookie umisťují třetí strany, které se objevují na našich stránkách. Svůj souhlas můžete kdykoli změnit nebo odvolat v prohlášení o souborech cookie na našich webových stránkách. Více informací o tom, kdo jsme, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme osobní údaje, najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Váš souhlas se vztahuje na následující doménu: www.saaten-union.cz

Nezbytné soubory cookie pomáhají zajistit použitelnost webových stránek tím, že umožňují základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup do zabezpečených oblastí webových stránek. Bez těchto souborů cookie nemohou webové stránky správně fungovat.

Statistické soubory cookie pomáhají majitelům webových stránek pochopit, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami, a to prostřednictvím anonymního shromažďování a vykazování informací.

Marketingové soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a zajímavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou cennější pro vydavatele a reklamní třetí strany.

zavřít
Individuální nastavení souborů cookie
Nezbytné soubory cookie jsou soubory cookie, které jsou nezbytné pro provoz webových stránek.

Nepodstatné soubory cookie jsou všechny soubory cookie, které nejsou nezbytně nutné pro fungování webových stránek a používají se zejména ke shromažďování osobních údajů uživatelů prostřednictvím analytiky, reklam nebo jiného vloženého obsahu.

Google Analytics

Poskytovatel
Google LLC
Popis
Cookie von Google, wird für Analysen der Internetseite genutzt. Enthalten sind allgemeine statistische Daten, wie der Besucher die Internetseite benutzt.
Cookie-Name
Doba trvání
24h
Zásady ochrany osobních údajů
https://policies.google.com/privacy?hl=cs


zavřít