Bonus na osivo kukuřice a sóji - online formulář
Sorten-icon Vyhledávač odrůd
Kvalita :




Váš poradce
Váš dodavatel řepky
Ke stažení
Katalog JARO 2025
Katalog JARO 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Zobrazit vše

Nejranější hybrid nejen do sucha

  • NOVINKA 2023
  • První osinatý hybrid
  • První z nové generace hybridů
  • První ke sklizni
SU HYCARDI je na světě prvním osinatým hybridem pšenice ozimé. Jedná se o velmi raný hybrid, který se vyznačuje velmi vysokou adaptabilitou k různým půdně-klimatickým podmínkám. Špičkových výsledků dosahuje na bonitně nejkvalitnějších půdách
a zároveň šlape na jedničku na lehkých půdách v suchých podmínkách pěstování a těžkých jílovitých půdách. SU HYCARDI má spolu se snadnou rajonizací také pozoruhodný zdravotní stav, který se vyznačuje vynikající odolností rzi pšeničné a velmi dobrou odolností vůči padlí, braničnatkám a fuzariózám klasu. Má také velmi dobrou odolnost rzi plevové. Rostliny SU HYCARDI jsou středního vzrůstu s dobrou odolností poléhání. Díky mimořádně produktivnímu osinatému klasu SU HYCARDI mohou heterózního efektu hybridních pšenic využít také pěstitelé v oblastech s vysokou aktivitou černé zvěře. Počáteční vývoj SU HYCARDI je velmi rychlý, což je důležité pro silné odnožené rostlin na podzim. Zároveň se SU HYCARDI vyznačuje velmi rychlým nástupem do jarní vegetace. Kombinace ranosti a zdravotního stavu SU HYCARDI je důležitou vlastností pro tvorbu špičkových výnosů extenzivnějších a také intenzivních technologií pěstování. Z hlediska kvality se jedná o chlebovou pšenici se stabilním číslem poklesu.

DOPORUČENÍ PRO PĚSTITELE HYBRIDU
S ohledem na velmi rychlý podzimní vývoj rostlin SU HYCARDI lze termín setí oddálit, v porovnání se zvyklostmi s jinými hybridy pšenice, do období října. Pozdějším termínem setí tak lze snížit riziko napadení virovými přenašeči. Monitoring a případná ochrana při výskytu virových
přenašečů zůstává důležitou zejména v případě dlouhého teplého podzimu stejně jako v případě konvenčních liniových odrůd ozimé pšenice (či ječmene). Hustotu výsevku SU HYCARDI je důležité zvolit s ohledem na termín setí na úrovni 110–150 semen/m2. Na podzim lze podpořit odnožování rostlin regulací porostu navzdory velmi silné odnožovací schopnosti rostlin SU HYCARDI. Jarní regenerační přihnojení a případná aplikace CCC v případě řidších porostů je již standardním technologickým postupem jako u konvenčních odrůd. V případě bujných, hustých porostů a v souvislosti s vydatnými jarními srážkami a bonitně kvalitními půdami je vhodné porost regulovat proti poléhání. K aplikaci morforegulátorů růstu ve fázi BBCH 29-39 je nutné přistupovat obezřetně a volit spíše nižší dávky s ohledem na průběh počasí. SU HYCARDI je potravinářská pšenice. Pro zajištění špičkových výnosů v požadované chlebové kvalitě je vhodné fungicidní ošetření praporcového listu a klasu zejména při pěstování po obilnině a kukuřici.
Zkrácený profil
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní 
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
Vývoj
Počáteční vývoj
rychlý počáteční růst, vysoká odnožovací schopnost
Výška rostlin
5
Zrání
1

Odolnost
Odolnost k přísuškům
9
Odolnost vůči pohléhání
5
Mrazuvzdornost
5

Porost
Hustota porostu
7
Počet zrn v klase
9
HTZ
5
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní

Vývoj
Počáteční vývoj
rychlý počáteční růst, vysoká odnožovací schopnost
Výška rostlin
0
Zrání
----

Přezimování
Zimovzdornost
0
Mrazuvzdornost
0
Odolnost vůči pohléhání
0
Odolnost k přísuškům
++++

Výnos zrna
Hustota porostu
++
Výnos zrna
Velmi vysoký
Počet zrn v klase
++++

Pekařská kvalita
HTZ
0
Pekařská kvalita
Na úrovni chlebových pšenic

Odolnost k chorobám
Padlí list
+++
Braničnatky listu
+++
Braničnatky klasu
++
Rez pšeničná
++++
Rez žlutá (plevová)
+++
Fusarium klasu
+++
Stéblolam
++


Šlechtitel
ASUR PLANT BREEDING SAS, France

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Termín setí
od 20. září do 25. října

Výsevek
Rané setí
120–150 zrn/m2
Optimální podmínky
150 zrn/m2
Pozdní setí
nad 150 zrn/m2

Hnojení dusíkem
Hnojení dusíkem
HNOJENÍ DUSÍKEM                                      Rozdělení celkové dávky N
Regenerace                                                   EC 21–25 (odnožování - jaro)           40 %
Produkční hnojení                                          EC 29–31 (poč. sloupkování)           30 %
                                                                       EC 32–35 (pol. sloupkování)            30 %

Podmínky sucha
V sušších podmínkách a na lehkých půdách doporučujeme upřednostnit ranější termíny aplikace hnojiv a volit hnojiva s postupným zpřístupňováním dusíku.
Produkční dávky lze spojit do jediné!
Potřeba růstových regulátorů
střední (intenzivní pěstování)

Fungicidní ošetření
Fungicidní ošetření
EC 29–32 první aplikaci dle předplodiny a infekčního tlaku padlí
EC 30–59 dle infekčního tlaku posunout do pozdnějších fází
EC 61–69 pouze při vysokém infekčním tlaku
Vhodnost po obilovině
ano
Vhodnost po kukuřici
ne
Odolnost k chlortoluronu
ano


Šlechtitel
ASUR PLANT BREEDING SAS, France

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Stručně o souborech cookie

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti našich webových stránek. Informace o vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy. Naši partneři mohou tyto informace kombinovat s dalšími údaji, které jste jim poskytli nebo které shromáždili v průběhu vašeho používání služeb. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



Více informací


Soubory cookie jsou malé textové soubory, které webové stránky používají k zefektivnění uživatelského prostředí. Podle zákona můžeme do vašeho zařízení ukládat soubory cookie, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas. Tento web používá různé typy souborů cookie. Některé soubory cookie umisťují třetí strany, které se objevují na našich stránkách. Svůj souhlas můžete kdykoli změnit nebo odvolat v prohlášení o souborech cookie na našich webových stránkách. Více informací o tom, kdo jsme, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme osobní údaje, najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Váš souhlas se vztahuje na následující doménu: www.saaten-union.cz

Nezbytné soubory cookie pomáhají zajistit použitelnost webových stránek tím, že umožňují základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup do zabezpečených oblastí webových stránek. Bez těchto souborů cookie nemohou webové stránky správně fungovat.

Statistické soubory cookie pomáhají majitelům webových stránek pochopit, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami, a to prostřednictvím anonymního shromažďování a vykazování informací.

Marketingové soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a zajímavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou cennější pro vydavatele a reklamní třetí strany.

zavřít
Individuální nastavení souborů cookie
Nezbytné soubory cookie jsou soubory cookie, které jsou nezbytné pro provoz webových stránek.

Nepodstatné soubory cookie jsou všechny soubory cookie, které nejsou nezbytně nutné pro fungování webových stránek a používají se zejména ke shromažďování osobních údajů uživatelů prostřednictvím analytiky, reklam nebo jiného vloženého obsahu.

Google Analytics

Poskytovatel
Google LLC
Popis
Cookie von Google, wird für Analysen der Internetseite genutzt. Enthalten sind allgemeine statistische Daten, wie der Besucher die Internetseite benutzt.
Cookie-Name
Doba trvání
24h
Zásady ochrany osobních údajů
https://policies.google.com/privacy?hl=cs


zavřít