Bonus na osivo kukuřice a sóji - online formulář
Sorten-icon Vyhledávač odrůd
Kvalita :




Váš poradce
Váš dodavatel řepky
Ke stažení
Katalog JARO 2025
Katalog JARO 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Zobrazit vše

Trojáčkový AAA hybrid

  • Špičkový výnos
  • Výborná kvalita
  • Vysoká odolnost padlí
POPIS HYBRIDU
Po registraci v Německu (2018) se HYMALAYA stala nejvýkonnější potravinářskou A pšenicí s hodnocením výnosu 9/9 při intenzivní i extenzivní technologii (BSA, 2018). Navíc vyniká výbornou odolností chorobám a potavinářskou kvalitou "A".

DOPORUČENÍ PRO PĚSTITELE HYBRIDU
HYMALAYA je komplexní hybridní odrůda s vynikajícími agronomickými vlastnostmi. Zvládá i horší půdy a předplodiny. Termín setí doporučujeme od 10. září do poloviny října s výsevkem 110–150 zrn/m2. Po vzejití je potřeba ohlídat přenašeče viróz. Už na podzim je dle
podmínek možné podpořit odnožování morfolegulátorem a porost přihnojit dusíkem (dle zásoby v půdě). Rychlé regeneraci po zimě pomůže časné přihnojení. Řídké porosty lze v době odnožování stimulovat aplikací CCC. Cílem je střední až vyšší husota porostu, okolo 700 klasů/m2. Aplikace fungicidů musí odpovídat aktuálním podmínkám a infekčnímu tlaku. HYMALAYA má obecně velmi dobrou odolnost proti padlí i k ostatním listovým a klasovým chorobám. U hybridu HYMALAYA je nutné volit intenzivnější regulaci proti poléhání, zejména na úrodných půdách a u hustých porostů. Hnojení musí odpovídat očekávanému výnosu a kvalitě. V regionech s častými přísušky je výhodné časné hnojení pozvolně působícími hnojivy, aby byla zajištěna dostatečná zásoba živin v půdě v době jejich zvýšené potřeby rostlinami. Kvalitativní dávku je nutné časovat tak, aby ve fázi BBCH 51–55 měly rostliny k dispozici dostatek dusíku a navýšily HTZ a obsah NL v zrně.
Zkrácený profil
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní 
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý počáteční růst, střední až vyšší odnožovací schopnost
Výška rostlin
7
Metání
6
Zrání
7

Odolnost
Odolnost k přísuškům
9
Odolnost vůči pohléhání
5
Mrazuvzdornost
7

Porost
Hustota porostu
7
Počet zrn v klase
9
HTZ
5
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní

Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý počáteční růst, střední až vyšší odnožovací schopnost
Výška rostlin
++
Metání
+
Zrání
++

Přezimování
Zimovzdornost
++
Mrazuvzdornost
++
Odolnost vůči pohléhání
0
Odolnost k přísuškům
++++

Výnos zrna
Hustota porostu
++
Výnos zrna
velmi vysoký (BSA 2015-2017 111 % / 107 %)
Počet zrn v klase
++++

Pekařská kvalita
HTZ
0
Pekařská kvalita
Kvalita A (BSA 2015–17). Vysoká hodnota pádového čísla a sedimantačního testu. Střední hodnota NL a OH.
Pádové číslo
+++
Objemová hmotnost
++
Obsah NL
+
Zelenyho test
++

Odolnost k chorobám
Padlí list
+++
Braničnatky listu
++
Rez pšeničná
+++
Rez žlutá (plevová)
+++
Fusarium klasu
++
DTR
++
Stéblolam
+


Šlechtitel
Nordsaat Saatzucht GmbH, Germany

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Termín setí
od 10. září do 15. října

Výsevek
Rané setí
110–150 zrn/m2
Pozdní setí
nad 150 zrn/m2

Hnojení dusíkem
Hnojení dusíkem
Odnožování EC 21–25 (odnožování - jaro) 40 kg N/ha
Tvorba stébla EC 31–35 (1. pol. sloupkování) 40–60 kg N/ha
(dávky je možné sloučit) EC 35–39 (2. pol. sloupkování) 30–50 kg N/ha
Pozdní dávky EC 45–49 (plný praporec až praskání pochvy) 50 kg N/ha

Fungicidní ošetření
Fungicidní ošetření
EC 29–32 první aplikaci volitelně dle předplodiny a infekčního tlaku
EC 30–59 širokospektrální fungicid
EC 61–69 volitelně dle infekčního tlaku
Vhodnost po obilovině
ano (++)
Vhodnost po kukuřici
ano


Šlechtitel
Nordsaat Saatzucht GmbH, Germany

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Stručně o souborech cookie

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti našich webových stránek. Informace o vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy. Naši partneři mohou tyto informace kombinovat s dalšími údaji, které jste jim poskytli nebo které shromáždili v průběhu vašeho používání služeb. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



Více informací


Soubory cookie jsou malé textové soubory, které webové stránky používají k zefektivnění uživatelského prostředí. Podle zákona můžeme do vašeho zařízení ukládat soubory cookie, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas. Tento web používá různé typy souborů cookie. Některé soubory cookie umisťují třetí strany, které se objevují na našich stránkách. Svůj souhlas můžete kdykoli změnit nebo odvolat v prohlášení o souborech cookie na našich webových stránkách. Více informací o tom, kdo jsme, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme osobní údaje, najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Váš souhlas se vztahuje na následující doménu: www.saaten-union.cz

Nezbytné soubory cookie pomáhají zajistit použitelnost webových stránek tím, že umožňují základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup do zabezpečených oblastí webových stránek. Bez těchto souborů cookie nemohou webové stránky správně fungovat.

Statistické soubory cookie pomáhají majitelům webových stránek pochopit, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami, a to prostřednictvím anonymního shromažďování a vykazování informací.

Marketingové soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a zajímavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou cennější pro vydavatele a reklamní třetí strany.

zavřít
Individuální nastavení souborů cookie
Nezbytné soubory cookie jsou soubory cookie, které jsou nezbytné pro provoz webových stránek.

Nepodstatné soubory cookie jsou všechny soubory cookie, které nejsou nezbytně nutné pro fungování webových stránek a používají se zejména ke shromažďování osobních údajů uživatelů prostřednictvím analytiky, reklam nebo jiného vloženého obsahu.

Google Analytics

Poskytovatel
Google LLC
Popis
Cookie von Google, wird für Analysen der Internetseite genutzt. Enthalten sind allgemeine statistische Daten, wie der Besucher die Internetseite benutzt.
Cookie-Name
Doba trvání
24h
Zásady ochrany osobních údajů
https://policies.google.com/privacy?hl=cs


zavřít