Bonus na osivo kukuřice a sóji - online formulář
Sorten-icon Vyhledávač odrůd
Kvalita :







Váš poradce
Váš dodavatel řepky
Ke stažení
Katalog JARO 2025
Katalog JARO 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Katalog KUKUŘICE A SÓJI 2025
Zobrazit vše

TOP výnos, TOP kvalita, prostě TOP PALLAS

  • Velmi vysoký výnos
  • Vysoká plasticita
  • Výborné potravinářské parametry
  • Mrazuvzdornost
  • PCH1 – vysoká odolnost k stéblolamu
Polopozdní velmi výnosná a velmi kvalitní potravinářská pšenice, která od svých rodičů (SILENUS × TOBAK) podědila jen ty nejlepší vlastnosti. Rostliny jsou středně vzrůstné se střední odolností proti poléhání s dobrým a stabilním zdravotním stavem. Perfektních výsledků dosahuje zejména při řidším porostu. Je to typově klasová pšenice s ideální hustotou porostu 500–550 klasů/m2. Má střední až vyšší HTZ, dlouhý až velmi dlouhý klas s vysokým počtem nezadinových zrn. Proto i produktivita klasu je vysoká, na úrovni 1,8–1,9 g.

DOPORUČENÍ PRO PĚSTOVÁNÍ ODRŮDY
PALLAS dosahuje špičkových výnosů v perfektní kvalitě zejména při řidších porostech. Díky vysoké plastičnosti nemá vyhraněné nároky na půdní podmínky, ani na termín setí. Po odrůdě TOBAK však excelentně reaguje zejména na rozdělení produkční dávky dusíku. Výraznou pozitivní reakci má též na raně kvalitativní hnojení dusíkem, kdy často zvedá HTZ i o 2–3 gramy.
 
VÝNOS ZRNA     VELMI VYSOKÝ
Ideální hustota porostu  nízká (500 – 550 klasů/m2)
Produktivita klasu vysoká (1,8 – 1,9 g)
Počet nezadinových zrn v klase vysoký (40 – 42 zrn)
HTZ středně vysoká až vysoká (44 – 46 g)

 
PEKAŘSKÁ JAKOST A
Pádové číslo vysoké (391 s)
Obsah NL 13,7 %
Sedimentační test 60 ml
Vaznost mouky 58,2 %
Objemová hmotnost vysoká (805 g/l)
Objem pečiva vysoký (584 ml)
Zdroj: registrace ÚKZÚZ
 
Zkrácený profil
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní 
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý podzimní vývoj, středně rychlý jarní vývoj / střední odnož. schopnost
Výška rostlin
5
Metání
6
Zrání
6

Odolnost
Odolnost vůči pohléhání
6
Mrazuvzdornost
6

Porost
Hustota porostu
2
Počet zrn v klase
9
HTZ
6
Popis odrůdy
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
---- = nízký, náchylný, velmi raný, ++++ = vysoký, odolný, velmi pozdní

Vývoj
Počáteční vývoj
středně rychlý podzimní vývoj, středně rychlý jarní vývoj / střední odnož. schopnost
Výška rostlin
0
Metání
+
Zrání
+

Přezimování
Zimovzdornost
+
Mrazuvzdornost
+
Odolnost vůči pohléhání
+

Výnos zrna
Výnos zrna
Velmi vysoký
Hustota porostu
---
Počet zrn v klase
++++
HTZ
+

Pekařská kvalita
Pekařská kvalita
A
Pádové číslo
++++
Objemová hmotnost
++++
Objem pečiva
++++

Odolnost k chorobám
Padlí list
++
Padlí klasu
++
Braničnatky listu
+
Braničnatky klasu
++
Rez pšeničná
++
Fusarium klasu
++


Šlechtitel
Strube Research GmbH & Co. KG, Germany

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.
Termín setí
od první poloviny září do konce října

Výsevek
Rané setí
250 – 280 zrn/m2
Optimální podmínky
280 – 300 zrn/m2
Pozdní setí
320 – 360 zrn/m2

Hnojení dusíkem
Hnojení dusíkem
HNOJENÍ DUSÍKEM                                                                                                          150 – 180 kg N/ha (jarní aplik.)
Podzimní podpora (pozdní setí)                   EC 14 – 15 (1. – 3. pravý list);                     močovina 10 kg N/ha – podzimní aplikace
Odnožování (včetně Nmin)                          EC 21 – 28 (odnožování)                              30 – 35 kg N/ha (20 %)
Sloupkování – počátek                                EC 29 – 31 (počátek sloupkování)                 75 – 90 kg N/ha (50 %)
Sloupkování – vývoj                                     EC 32 – 35 (hlavní sloupkování)                   30 – 35 kg N/ha (20 %)
Pozdní dávky (dle očekáváného výnosu)     EC 45 – 49 (praporec až praskání pochvy)  15 – 20 kg N/ha (10 %)

Fungicidní ošetření
Fungicidní ošetření
Dle infekčního stavu                                              EC 30 – 49 širokospektrální fungicid
Vysoká intenzita, vyšší infekční stav                     EC 51 azolový fungicid 200 g (např. prothioconazol)
Vhodnost po obilovině
ano (+++)
Vhodnost po kukuřici
ano (+)


Šlechtitel
Strube Research GmbH & Co. KG, Germany

Veškeré uvedené informace a údaje jsou zpracovány dle nejlepších znalostí se zohledněním výsledků pokusů a pozorování. Mimořádná pozornost byla věnována výsledkům ÚKZÚZ Brno, šlechtitelů a praxe. Přesto záruky nebo ručení za postup v jednotlivých případech nelze převzít, neboť podmínky pro růst a vývoj rostlin jsou vlivem faktorů velmi různorodé.






Stručně o souborech cookie

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti našich webových stránek. Informace o vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy. Naši partneři mohou tyto informace kombinovat s dalšími údaji, které jste jim poskytli nebo které shromáždili v průběhu vašeho používání služeb. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



Více informací


Soubory cookie jsou malé textové soubory, které webové stránky používají k zefektivnění uživatelského prostředí. Podle zákona můžeme do vašeho zařízení ukládat soubory cookie, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas. Tento web používá různé typy souborů cookie. Některé soubory cookie umisťují třetí strany, které se objevují na našich stránkách. Svůj souhlas můžete kdykoli změnit nebo odvolat v prohlášení o souborech cookie na našich webových stránkách. Více informací o tom, kdo jsme, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme osobní údaje, najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Váš souhlas se vztahuje na následující doménu: www.saaten-union.cz

Nezbytné soubory cookie pomáhají zajistit použitelnost webových stránek tím, že umožňují základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup do zabezpečených oblastí webových stránek. Bez těchto souborů cookie nemohou webové stránky správně fungovat.

Statistické soubory cookie pomáhají majitelům webových stránek pochopit, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami, a to prostřednictvím anonymního shromažďování a vykazování informací.

Marketingové soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a zajímavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou cennější pro vydavatele a reklamní třetí strany.

zavřít
Individuální nastavení souborů cookie
Nezbytné soubory cookie jsou soubory cookie, které jsou nezbytné pro provoz webových stránek.

Nepodstatné soubory cookie jsou všechny soubory cookie, které nejsou nezbytně nutné pro fungování webových stránek a používají se zejména ke shromažďování osobních údajů uživatelů prostřednictvím analytiky, reklam nebo jiného vloženého obsahu.

Google Analytics

Poskytovatel
Google LLC
Popis
Cookie von Google, wird für Analysen der Internetseite genutzt. Enthalten sind allgemeine statistische Daten, wie der Besucher die Internetseite benutzt.
Cookie-Name
Doba trvání
24h
Zásady ochrany osobních údajů
https://policies.google.com/privacy?hl=cs


zavřít